Нека го кажем направо – понякога ни трябват пари и то спешно. Хубавото е, че все повече финансови институции, основно небанкови, предлагат онлайн процедура по кандидатстване и одобрение, което ви улеснява значително.

Колебаете се дали да изтеглите кредит онлайн? Четете надолу или вижте повече тук.

Предимства на онлайн кредита

На всеки може да се случи да няма пари. Понякога е поради извънредни обстоятелства, друг път е заради лошо финансово планиране. От Кеш Кредит ни посочиха няколко преимущества на онлайн тегленето на заем:

  1. На първо място е удобството на онлайн кредитите. Подаването на заявката може да се направи от всяка точка на света, като е необходима само стабилна интернет връзка. Това ви спестява времето и усилията, които бихте изгубили за посещение на банков клон.
  2. Второто предимство е по-бързата обработка и одобрение. Продължителността на стандартната процедура в банковата система може да отнеме дни или дори седмици, докато онлайн заемите се одобряват в рамките на няколко часа или дори минути.
  3. Третото предимство е гъвкавостта на кредиторите по отношение на условията и изискванията за кандидатстване. Има случаи, в които дори и хора с лошо ЦКР или без стабилен доход може да вземат кредит.

Каква е процедурата?

Един от най-популярните начини за получаване на пари онлайн е чрез кандидатстване за заем. Вече има много български небанкови институции, които предлагат различни опции, които отговарят на конкретен финансов проблем. Ето какво представлява самият процес:

  • избор на сума и период – повечето сайтове имат интерактивни слайдери, които позволяват на потребителите да изберат желаната от тях сума и период на погасяване;
  • кандидатстване – след като сте определили колко пари са ви нужни, следва кандидатстването. Обикновено се изисква документ за самоличност (лична карта);
  • одобрение – обикновено вашата информация се обработва бързо и получавате одобрение или отказ в рамките само на няколко часа;
  • изплащане на средства – ако сте одобрени за заема, парите ще се преведат по банковата сметка, която предварително сте посочили.

За какво да внимавате?

Въпреки че онлайн заемите са удобни, лихвата при тях понякога е по-висока в сравнение с традиционните. Планът за погасяване трябва да се разгледа внимателно, за да се избегнат неустойки и допълнителни разходи. Препоръчително е преди да вземете окончателно решение, да си направите среща с финансов консултант.