За трета поредна година бе открит фестивалът „Шарено цвете“ в Благоевград, който ще протече в рамките на 2 дни. На сцената на площад „Георги Измирлиев“ над 900 деца от детски градини и  училища  представиха своите фолклорни изпълнения след усилена подготовка. Тази година в двудневния  фестивал ще вземат участие и ученици от Северна Македония.

Надяваме се, че ще стане част от националния календар по изяви и интереси на децата от цяла България. Програмата е изключително наситена.“ – сподели Богдана Костадинова, Директор на ЦЛТРДБ

Фестивалът „Шарено цвете“  не е с конкурсен характер и цели да популяризира фолклорното богатство на България и да предостави възможност за изява на млади таланти.Тази година във фестивала участие ще вземат участници от различни градове, вклчително и международно участие.

Начало на двудневния фестивал „Шарено цвете“ постави кметът Илко Стоянов с приветствие към всички участници и техните родители.

Радвам се, че за трета поредна година се провежда този фестивал, фестивалът на усмивките, защото усмивките са нещото, от което най-много се нуждаем.Мили дечица, много ви благодаря, че днес сте тук, сигурен съм, че ще се представите много силно тези два дни и ви пожелавам много здраве и много успехи.“ – каза кметът Илко Стоянов в началото на фестивала.

Всички участници получиха грамоти и статуетки за отлично представяне, връчени от Силвия Домозетска директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“. Фестивалът „Шарено цвете“ ще продължи и утре, когато останалите участници ще представят своите изпълнения.