Емоционален и завладяващ концерт на емблемата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова беше финалният щрих на тържественото честване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, писменост и култура, на славянската книжовност и празник на Благоевград.

Още с първото си изпълнение Силвия Кацарова вдъхнови публиката на площад „Георги Измирлиев“. Под нестихващи аплодисменти обичаната поп певица изпя едни от най-популярните си хитове „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“, „Обичам те“.

С появяването си на сцената Васил Найденов за пореден път доказа, че е един от най-любимите изпълнители и неугасваща звезда на българската поп музика. Стотици жители и гости на Благоевград аплодираха дуетното му изпълнение със Силвия Кацарова „Огън от любов“.

След емоционалната балада Васил Найденов не скри вълнението си, че пее пред благоевградска публика и с лека шеговитост покани кмета Илко Стоянов на сцената.

„Днес беше един прекрасен ден, изпълнен с усмивки, доброта и любов. Благодаря на Васил Найденов и Силвия Кацарова, и на всички вас, които сте тук. Нека си пожелаем повече щастливи мигове и любов, без която не можем. Честит празник Благоевград“, каза кметът Стоянов.

В типичния си стил Васил Найденов накара почитателите си не само да са зрители на вълнуващите му изпълнения, но и да пеят заедно с него вечните хитове „Болката от ляво“, „Сбогом, казах“, „Синева“ , „По първи петли“, „Остани“, „Всичко ми е наред“.

Специалната селекция от най-успешните песни, изпълнени с много емоция и неповторим глас, провокира публиката да върне на бис Васил Найденов на сцената. Последваха още няколко изпълнения.

Кулминацията на концерта беше изпълнението на песента „Телефонна любов“, когато обичаната звезда от три поколения българи изненадващо слезе при публиката и всички запяха заедно в един глас.