По случай 24 май, областният управител на област Благоевград Стоян Христов връчи почетен плакет за екипа на Радио Благоевград.  В знак на благодарност за добрата съвместна работа през годините и по повод 50-годишния юбилей на радиото, отличието получиха директорът на обществената медия – Рина Далева и главният редактор Райна Ванчева.

24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, но и ден на българската журналистика. Като признание за ролята и мястото в духовното и културно развитие на обществото, журналистите от Радио Благоевград получиха най-високото отличие на Областна администрация Благоевград.

Областният управител поздрави екипа за обективността, точността и високия професионализъм в работата, която изпълняват, затова, че през годините Радио Благоевград успя да се наложи като обективен и водещ информационен източник, но и като приятел на своите слушатели.

По този начин се постави и началото на бъдещите съвместни инициативи на Областна администрация Благоевград и Радио Благоевград, които ще бъдат посветени на 50-годишния юбилей на обществената медия.

Под мотото „Споделено с приятели“ преминават всички инициативи, посветени на годишнината на Радио Благоевград.