Провали се и последната възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство. Тази сутрин и БСП върна на президента неизпълнен третия проучвателен мандат за формиране на кабинет. Предстои държавният глава да определи дата за предсрочни избори, да разпусне парламента и да назначи служебно правителство.

Явно и този път трудната политическа обстановка не намери разрешение и отиваме на поредни предсрочни парламентарни избори“. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес в президентската институция с представители на парламентарната група на „БСП за България“.

На парламентарната група президентът връчи третият мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.  Политическата сила не посочи кандидат за министър-председател и върна мандата неизпълнен.

Направихме всичко необходимо. Очаквам трудна кампания. Виждаме от срещите ни в хората умора от избори, апатия към политическия живот. Основната цел е да убедим хората, че е важно да гласуват. Трябва да решим политическата криза, за да стигнем и до другите – икономическа, социална“, заяви Корнелия Нинова.

Румен Радев поздрави партията за положените усилия да състави редовно правителство и пожела успех на предстоящия парламентарен вот.

Предстои държавният глава ще вземе решение за разпускане на 48-ото НС и за насрочване на датата за следващите парламентарни избори. 

Снимка: Президентство