В Националната лаборатория се работят три проби – от Варна, от Благоевград и от Хасково – и трите са отрицателни, предаде БГНЕС. „Оказва се, че нашият контрол на сухоземната граница, особено на „Калотина“, е изключително ефективен. За последните 24 часа от там, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и постъпили във ВМА четирима души. Това е изключителна новина, защото никъде по света такъв контрол не се прилага, заяви той и добави, че България има безпрецедентни мерки за сигурност“, съобщи ген. Мутафчийски.

Резултатите за COVID-19 на всички изследвани днес (29 февруари) проби във Военномедицинска академия и в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести са отрицателни. 
Контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на 2 отрицателни проби, потвърждават, че у нас няма доказан случай на COVID-19.

Припомняме, че следващият брифинг на Националния оперативен щаб ще се състои утре, 1 март, в 8.00 часа, пред Военномедицинска академия.